Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τοποθεσία
Το Neda Hotel είναι χτισμένο στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενός οικισμού με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές, όπως: καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, τράπεζες, μεταφορές, υγειονομικές υπηρεσίες, κέντρα ψυχαγωγίας.
Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στη δυτική Πελοπόννησο, στην Ηλεία, στο μέσον μιας πανέμορφης κοιλάδας που τη διασχίζει ο ποταμός Αλφειός. Είναι η γενέτειρα και το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, του κορυφαίου, οικουμενικού, αθλητικού θεσμού έως τις μέρες μας, με παγκόσμια ακτινοβολία και λάμψη. Το πιο δοξασμένο ιερό της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία βρισκόταν εδώ και μέσα του φιλοξενούνταν ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, εντυπωσιακών διαστάσεων, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη του Παρθενώνα, τον Φειδία.
Οι Ολυμπιακοί υπήρξαν το σημαντικότερο γεγονός ευγενούς άμιλλας και υψηλού ιδεώδους, πρωτοδιοργανώθηκαν το 776 π.Χ., τελούνταν κάθε 4 χρόνια και κατά τη διάρκειά τους επιβαλλόταν ιερή εκεχειρία, σε περίπτωση εμπόλεμων συρράξεων. Μετά την αναβίωσή τους, το 1896, πριν την εκάστοτε έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, εδώ, στον ίδιο χώρο, ανάβει με τελετουργικό τρόπο η Ιερή Φλόγα, η οποία μεταφέρεται κάθε φορά στη χώρα που τελεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Χιλιάδες επισκέπτες, από κάθε γωνιά της γης, συρρέουν κάθε χρόνο και όλες τις εποχές του έτους, για να γνωρίσουν τη γη που γέννησε του ολυμπιακούς αγώνες αλλά και να κάνουν τις διακοπές τους σ΄ένα παραδεισένιο τόπο με υπέροχη φύση, δάση, ποτάμια, ιστορικά μνημεία, Μουσεία, πλούσια γαστρονομία και μακρά παράδοση στη φιλοξενία.
Η καταγάλανη θάλασσα του Καϊάφα απέχει από το ξενοδοχείο NEDA μόλις 15 λεπτά, οδικώς.
Η Ολυμπία απέχει λιγότερο από τέσσερεις ώρες από την Αθήνα και μόνο μια ώρα από το λιμάνι της Πάτρας ή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Τοποθεσία Αποστάσεις Χρόνος Χρέωση ταξί
Κέντρο 10 μ 2 λεπτά ---
Αρχαιολογικός Χώρος: 300 μ 2 λεπτά 3,80 €
Πύργος 19 χλμ 21 λεπτά 16 €
Καϊάφας (παραλια) 25 χλμ 28 λεπτά 19 €
Κατάκολο (λιμάνι) 32 χλμ 35 λεπτά 26€
Ανδρίτσαινα 55 χλμ 1 ώρα 11 λεπτά 73 €
Λαγκάδια 62 χλμ 1 ώρα 16 λεπτά 79 €
Κάστρο Χλεμούτσι (Κυλλήνη) 70 χλμ 56 λεπτά 86 €
Πάτρα 120 χλμ 1 ώρα 55 λεπτά 152 €
Δελφοί 235 χλμ 1 ώρα 16 λεπτά 79 €
Λαγκάδια 62 χλμ 3 ώρες 43 λεπτά 310 €
Ελ. Βενιζέλος (Αθήνα) 330 χλμ 5 ώρες 56 λεπτά 403 €
Φωτογραφίες