Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολυμπία
Στην Δυτική Πελοπόννησο, στην ονομαζόμενη κοιλάδα των θεών, άνθισε η Ολυμπία, το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα και ένα από τα πιο ισχυρά brandname παγκοσμίως.
Το αρχαίο Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο γνώρισε μέρες δόξας και πέτυχε μέσα από το συναγωνισμό και την άμιλλα, να μετατρέψει έριδες και ανταγωνισμούς, μίση και πάθη, σε έναν ανεπανάληπτο Αγώνα ειρήνης και συμφιλίωσης, με έπαθλο ένα κλαδί ελιάς.
Γύρω στο 10ο-9ο αι. π.Χ. άρχισε να διαμορφώνεται η Άλτις, το ιερό άλσος που ήταν κατάφυτο με αγριελιές, πεύκα, πλατάνια, λεύκες και δρυς. Τότε καθιερώθηκε η λατρεία του Δία, και η Ολυμπία από τόπος κατοίκησης έγινε τόπος λατρείας.
Το 776 π.Χ. αναδιοργανώθηκαν προς τιμήν του Δία, οι αγώνες, και θεσπίστηκε η ιερή εκεχειρία. Τα Ολύμπια τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια και σύντομα απέκτησαν πανελλήνιο χαρακτήρα. Σ’ αυτό το ενοποιητικό γεγονός, μόνον ελεύθεροι Έλληνες επιτρέπονταν να λάβουν μέρος. Έλληνες από τις Πύλες του Ηρακλέους, την Κασπία Θάλασσα και την Αφρική έρχονταν να αγωνισθούν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες, μεταξύ αυτών φιλόσοφοι, σοφοί, ήρωες και φημισμένοι άνδρες. Σύμφωνα με την συνθήκη εκεχειρίας, κάθε εχθροπραξία μεταξύ των Ελληνικών πόλεων έπρεπε να σταματήσει, κατά την διάρκεια των αγώνων. Η συμφωνία αυτή ήταν έγκυρη και σεβαστή επί πολλούς αιώνες, από τις Ελληνικές πόλεις. Χαρακτηριστικό είναι το άγαλμα του Ίφιτου στον ναό του Διός, όπου η Εχθρότης στεφάνωνε τον ήρωα Ίφιτο. Οι αγώνες διαρκούσαν πέντε μέρες και περιλάμβαναν: αγώνα δρόμου, αρματοδρομίες, δισκοβολία, πήδημα, ακόντιο, πυγμαχία, πάλη και πένταθλο. Το έπαθλο του νικητή ήταν ο κότινος, ένα στεφάνι από αγριελιά. Οι νικητές των Αγώνων θεωρούνταν ήρωες, οι ποιητές και οι μουσικοί της εποχής τραγουδούσαν την δύναμη και την ομορφιά τους και οι γλύπτες έφτιαχναν τα αγάλματα τους. Στην Αρχαϊκή εποχή οικοδομήθηκαν ο ναός της Ήρας, το Πρυτανείο, το Βουλευτήριο, οι θησαυροί και το πρώτο στάδιο. Η ακμή του ιερού συνεχίσθηκε και στην κλασική εποχή, όταν κτίσθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός του Δία (470-456 π.Χ.), λουτρά, στοές, θησαυροί και το στάδιο εκτός της ιεράς Άλτεως. Γύρω στο 430 π.Χ. φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο γλύπτη Φειδία το κολοσσιαίο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου και τοποθετήθηκε ως λατρευτικό άγαλμα στο Ναό του Δία.
Κατά την Ελληνιστική εποχή δημιουργήθηκε το γυμνάσιο και η παλαίστρα ενώ στα ρωμαϊκά χρόνια οικοδομήθηκαν θέρμες, πολυτελείς κατοικίες και το υδραγωγείο. Οι χιλιάδες ανδριάντες και άλλα πολύτιμα έργα που υπήρχαν σε όλο τον ιερό χώρο της Άλτεως χάθηκαν, γιατί το ιερό λεηλατήθηκε πολλές φορές. Η λειτουργία του συνεχίσθηκε τα πρώτα χριστιανικά χρόνια επί Μεγάλου Κωνσταντίνου. Το 393 μ.Χ. έγιναν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς λίγο αργότερα ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α΄, απαγόρευσε οριστικά την τέλεσή τους.
Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, τα Μουσεία της και τα σωζόμενα κτίσματα της Ιερής Άλτης: το Γυμνάσιο, την Παλαίστρα, το Βουλευτήριο, το Ναό της Ήρας και του Δία.
Οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα στα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Στα Μουσεία της Ολυμπίας μπορούν να δουν από κοντά τα αριστουργηματικά αγάλματα του Ερμή του Πραξιτέλους και της Νίκης του Παιωνίου, τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη. Το αέτωμα του ναού του Δία αναπαριστούσε τη μάχη των Λαπίθων κατά των μυθικών Κενταύρων.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας παρουσιάζει τη μακραίωνη ιστορική εξέλιξη του ιερού του Δία. Τα πιο σημαντικά εκθέματά του είναι η Νίκη του Παιωνίου και ο Ερμής του Πραξιτέλη. Στο μουσείο φιλοξενείται η πλουσιότερη συλλογή χάλκινων αντικειμένων στον κόσμο.
Μουσείο Αρχιμήδη
Το μουσείο Αρχιμήδη αποτελεί ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική τεχνολογία της εποχής του. Ο Αρχιμήδης υπήρξε μοναδική και κορυφαία ιδιοφυία στον πνευματικό κόσμο όλων των εποχών, κληροδότησε στον παγκόσμιο πολιτισμό σπουδαίες πραγματείες στα πεδία όλων των αρχαίων επιστημών και το σημαντικότερο αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης.
Αρχαιολογικός χώρος
Ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας αποκαλύπτει ακόμη και σήμερα νέους κρυμμένους θησαυρούς. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή που τη διασχίζουν οι ποταμοί Αλφειός και Κλαδέος. Σε περίοπτη θέση μέσα στον ιερό χώρο δεσπόζει ο γιγάντιος ναός του Δία ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου, ο οποίος θεωρείται η τέλεια έκφραση, ο «κανών της δωρικής ναοδομίας». Άλλα σημαντικά μνημεία του χώρου είναι ο ναός της Ήρας, το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, το Αρχαίο στάδιο, το Εργαστήριο του Φειδία κ.λπ.
Μουσείο Ολυμπιακών αγώνων
To Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, ήταν το πρώτο επαρχιακό Μουσείο που κτίστηκε στην Ελλάδα, με δωρεά του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού. Φιλοξενεί 463 αρχαία έργα, από το Ιερό του Διός και από άλλα ελληνικά Μουσεία τα οποία καλύπτουν ένα χρονολογικό φάσμα μεταξύ δεύτερης π.Χ. χιλιετίας και 5ου αι. μ.Χ.Το παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας διαθέτει αίθουσα εικονικής περιήγησης και παρέχει στους επισκέπτες μία τρισδιάστατη (3D) ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο αναλύοντας τη διαδικασία και τους κανόνες των Αγώνων. Στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων εκτίθενται αναμνηστικά των σύγχρονων ολυμπιάδων (1896 και μετά την επανασύσταση τους από τον βαρόνο Πιέρ Ντε Κουμπερτέν & Δημήτριο Βικέλα καθώς και η μοναδική στον κόσμο συλλογή γραμματοσήμων με θέμα τις Ολυμπιάδες.
Θέατρο Ολυμπίας
Το σύγχρονο θέατρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φλόκα, με υπέροχη θέα στον κάμπο έχει χωρητικότητα 3700 θέσεων και τέλεια φυσική ακουστική. Στα πλαίσια εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.