Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Νέδα
Η Νέδα κατά την μυθολογία ήταν νύμφη, θεότητα των νερών, η οποία, μαζί με την Θεισόα και την Αγνώ, ανέθρεψαν τον Δία και τον έσωσαν από τον πατέρα του Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του. Ο ποταμός Νέδα, απ΄ όπου πήρε το όνομά του και το ξενοδοχείο μας, είναι το μοναδικό ποτάμι με θηλυκό όνομα και αποτελεί μια από τις εν πολλοίς άγνωστες προκλήσεις για έναν ταξιδιώτη. Η κατάβασή του αποδεικνύεται μοναδική εμπειρία: το περπάτημα μέσα στο φαράγγι, οι εναλλαγές του τοπίου, οι καταρράκτες, ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Φιγαλείας, συν το γεγονός ότι τα ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας είναι ελάχιστα και διακριτικά, συνθέτουν ένα απαράμιλλο σκηνικό. Πηγάζει από την πηγή που άνοιξε η Ρέα για να λουσθεί, αμέσως μετά τη γέννηση του Δία. Σχηματίζει μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων και αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Ο ποταμός στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του διασχίζει ένα στενό φαράγγι, το οποίο είναι απλώς... πανέμορφο. Στην καρδιά του καλοκαιριού μπορείτε να δροσιστείτε βουτώντας στα παγωμένα νερά της φυσικής πισίνας, που σχηματίζουν οι υπέροχοι κρεμαστοί καταρράκτες του.
Η λίμνη και η θάλασσα του Καϊάφα
Η περιοχή του Καϊάφα περιλαμβάνει ότι καλύτερο και ωραιότερο διαθέτει η φύση, ένα θαυμάσιο και μοναδικό στον κόσμο οικοσύστημα, που περιλαμβάνει τις ιαματικές πηγές, την λίμνη, το πευκοδάσος και το ιστορικό βουνό του Λάπιθα. Η παραλία του Καϊάφα συγκαταλέγεται στις ωραιότερες της Ελλάδας. Είναι απέραντη με άσπρη άμμο και ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Κάντε το μπάνιο σας στα θερμά νερά των ιαματικών πηγών της λίμνης του Καϊάφα ή στην υπέροχη ξανθή παραλία της ανοικτής θάλασσας του Ιονίου και απολαύστε το κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα στο πέλαγος.
Αλφειός
Ο Αλφειός είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Πελοποννήσου. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι ο Αλφειός ήταν ένα παλικάρι που του άρεσε πολύ το κυνήγι. Θαμπώθηκε από μια πανέμορφη νύμφη την Αρεθούσα και της πρότεινε να παντρευτούν. Όμως η Αρεθούσα αρνήθηκε. Διάλεξε να μείνει ελεύθερη. Για να αποφύγει τον Αλφειό ταξίδεψε στην μακρινή Σικελία. Νοσταλγούσε όμως την Πελοπόννησο κι ονειρευόταν την επιστροφή της. Κάποιος θεός τη λυπήθηκε και τη μεταμόρφωσε σε πλούσια και γάργαρη πηγή που τα νερά της έμπαιναν βαθιά μέσα στη θάλασσα προσπαθώντας να φθάσουν στη Πελοπόννησο. Ο Αλφειός μεταμορφώθηκε σε ποταμό μεγάλο με πηγές από την Αρκαδία και πλούσια νερά που διέσχιζαν την Ολυμπία και χύνονταν ορμητικά στο Ιόνιο συναντώντας τα νερά της πηγής της Αρεθούσας. Ο Αλφειός είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου, με μήκος 116 χλμ. και στο πέρασμά του σχηματίζει εύφορες κοιλάδες, λίμνες, παραπόταμους και τοπία εξαιρετικής ομορφιάς. Στις όχθες του γεννήθηκαν και αναδείχθηκαν οι πιο σημαντικές αξίες της ανθρωπότητας.
Κλαδέος
Ο Κλαδέος είναι παραπόταμος του Αλφειού γνωστός από την αρχαιότητα. Είχε προσωποποιηθεί από τους αρχαίους Έλληνες και απεικονιζόταν σε αγάλματα στον Ναό του Δία, στην Ολυμπία. Τόσο οι πηγές του στην περιοχή του Λάλα όσο και το μικρό φαράγγι με το φυσικό πέτρινο γεφύρι που αποκαλείται Θεογέφυρο είναι μαγευτικά. Στο τέλος της πορείας του περνά από την αρχαία Ολυμπία και χύνεται στον Αλφειό, στα ριζά του Κρόνιου λόφου, σε μια περιοχή κατάφυτη από ελαιώνες. Σε κοντινή απόσταση από τον ποταμό, υπήρχαν λουτρά όπου πλένονταν οι αθλητές, οι Θέρμες Κλαδέου που χτίστηκαν στους Ρωμαϊκούς χρόνους.
Μ3 Το μονοπάτι του Ηρακλή
Το μονοπάτι έχει συνολικό μήκος 12χλμ. Αφετηρία του είναι το περιβαλλοντικό Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης, στην τοποθεσία Λούτσα και διασχίζει μέρος του μυθικού δρυοδάσους φολόης. Το μονοπάτι οδηγεί στο Φαράγγι του ποταμού Ερυμάνθου, ο οποίος κινείται μέσα σε κάθετα φαράγγια, πότε ορμητικός, πότε γαλήνιος, σχηματίζει υπέροχους καταρράκτες. Σας καλεί σ’ ένα οργιαστικό παιχνίδι αισθήσεων, μέσα σε ένα παρθένο τοπίο με συχνές εναλλαγές, πλούσια βλάστηση και πανίδα, διαυγή νερά, μυρωδιές κι ακούσματα που σε τυλίγουν. Το μονοπάτι καταλήγει στο γεφύρι του Σεϊν αγά. Εκεί ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει δυο διαδρομές με προορισμό το χωριό Νεμούτα όπου καταλήγει το μονοπάτι Μ3:
  1. Από τους καταρράκτες του Χαρατσαρίου. Εδώ βρίσκονται οι οχτώ πανέμορφοι καταρράκτες της ρεματιάς του Χαρατσαρίου 15 ως 42 μέτρων ύψους. Πρόκειται για έναν υπέροχο θησαυρό φυσικής ομορφιάς στην Ηλεία άγνωστο έως τώρα στο ευρύ κοινό και ενθουσιάζουν όποιον τους αντικρίσει ενώ πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να βρεθούν εκεί. Η ανάδειξη ως αξιοθέατου του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί αποτέλεσμα της μακρόχρονης προσπάθειας μιας ομάδας νέων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.
  2. Από τους καταρράκτες του Αμπούλα όπου βρίσκονται οι δεκαεπτά πανέμορφοι καταρράκτες της ρεματιάς του Αμπούλα 15 ως 52 μέτρων ύψους. Ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την άγρια ομορφιά της φύσης σε μια διαδρομή γεμάτη ιτιές, βελανιδιές , πεύκα και πλατάνια , να συναντήσει στο διάβα του πλήθος πουλιών, εντόμων και άγριων ζώων αλλά και ερείπια νερόμυλων και μπαρουτόμυλων.
Φολόη
Στο μοναδικό δρυοδάσος της Κάπελης (NATURA 2000), έχει διαμορφωθεί δίκτυο μονοπατιών που προσφέρεται κυρίως για ιπποτουρισμό. Ο περίπατος στα μονοπάτια του δάσους ζωντανεύει τους μύθους για τους κενταύρους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Φόλος. Όταν ο Ηρακλής ήρθε στην περιοχή να σκοτώσει τον Ερυμάνθιο κάπρο, ο Φόλος του προσέφερε μια κούπα με ευωδιαστό κρασί, κάτι που έκανε τους άλλους κενταύρους να ορμήσουν εναντίον του. Μετά από μια άγρια σύγκρουση με τον Ηρακλή οι περισσότεροι κένταυροι θανατώθηκαν, ο Φόλος τραυματίστηκε και πέθανε λίγο αργότερα. Ο Ηρακλής, σαν πραγματικός φίλος του, τον έθαψε στο βουνό που έζησε και έδωσε στο δάσος το όνομα Φολόη. Σε όλο το οροπέδιο, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μπαλκόνι της Ηλείας», κυριαρχεί η βελανιδιά (δρυς). Το δάσος της Φολόης είναι ένα από τα σπανιότερα δάση, μοναδικό στα Βαλκάνια. Οι βελανιδιές του είναι ψηλές, άλλες ευθείς σαν κυπαρίσσια και άλλες χοντρές πολύκλωνες. Κοντά στις κατοικημένες περιοχές και στις χαράδρες συναντώνται καστανιές, πλατάνια, πουρνάρια, αριές, κουμαριές, ρείκια, καρυδιές και οπωροφόρα δέντρα. Εδώ πηγάζει ο Πηνειακός (ή Ηλειακός) Λάδωνας ή Σελλήεις ποταμός και σχηματίζεται φαράγγι, που χαρακτηρίζεται ως οικότοπος μεγάλης ιστορικής και οικολογικής αξίας. Μια πράσινη θάλασσα με θαλερές δρυς, σε μικρή απόσταση από την Ολυμπία, σας περιμένει να περιπλανηθείτε στους κόλπους της.
Κάστρο Χλεμούτσι
Το κάστρο του Χλεμουτσίου, δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου, στο δυτικότερο άκρο της Πελοπονήσσου, με πανοραμική θέα την κοιλάδα της Ηλείας και το Ιόνιο πέλαγος. Χτίστηκε από τον Γοδεφρίγο Α’ Βιλλαρδουίνο περί το 1220 μ.Χ. και επιβλήθηκε, σαν το άπαρτο φρούριο του Φραγκικού Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Πέρασε από Έλληνες, Βενετούς ή Τούρκους ηγεμόνες, μέχρι την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης για την Ανεξαρτησία. Διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτα τα δυνατά Φραγκικά χαρακτηριστικά του, ώστε να αποτελεί σήμερα ένα χτυπητό παράδειγμα φρουρίου, Φραγκικής αρχιτεκτονικής στην Πελοπόννησο.
Κατάκολο
Γραφικό λιμάνι με έντονο παραδοσιακό χρώμα και συνάμα κοσμοπολίτικο, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια και τα ιδιωτικά σκάφη που προσεγγίζουν την μαρίνα του. Στην είσοδο του λιμανιού δεσπόζουν οι παλιές σταφιδαποθήκες που αναπαλαιωμένες τώρα έχουν μετατραπεί σε καφετέριες και ταβέρνες δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα. Στην περιοχή του Κατακόλου - Αγίου Ανδρέα 20 χλμ. από την Ολυμπία, μπορείτε να ανακαλύψετε όμορφες παραλίες και μικρούς φιλικούς κολπίσκους, για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα. Στα διάφορα μαγαζιά και μπαράκια, που βρίσκονται δίπλα στο κύμα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή παγωμένο ούζο και μπίρα με γευστικούς θαλασσινούς μεζέδες.
Πύργος
Πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, είναι μια όμορφη επαρχιακή πόλη με ενδιαφέροντα νεοκλασικά κτήρια όπως η παλιά δημοτική αγορά, ένα θαυμάσιο έργο του αρχιτέκτονα Τσίλερ, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.
Καρύταινα
Η Καρύταινα είναι ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας, στη Γορτυνία, 20χλμ νοτιοδυτικά της Μεγαλουπόλεως και σε υψόμετρο 500 μέτρων. Στις αρχές του 13ου αιώνα χτίστηκε το κάστρο της και η περιοχή ήταν μια από τις 12 βαρονίες που ίδρυσαν οι Φράγκοι στην Πελοπόννησο. Πέρασε από τα βυζαντινά στα ενετικά χέρια και κατόπιν σε τούρκικα, μέχρι την έναρξη της επανάστασης του 1821 κατά την οποία υπήρξε το κέντρο επιχειρήσεων και συντονισμού του αγώνα με αρχηγό όλων των τοπικών δυνάμεων τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Νεμούτα – Ερύμανθος
Ο ποταμός Ερύμανθος είναι το φυσικό σύνορο των Νομών Ηλείας και Αχαΐας και πηγάζει από το ομώνυμο βουνό. Εδώ η φύση συνομιλεί με τον άνθρωπο. Πλατάνια, ελιές, ποικίλα φυτά, λουλούδια και βράχια φιλοξενούν άγρια ζώα. Κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά πηγών αναβλύζουν από παντού και κάνουν το τοπίο μοναδικό.
Καλάβρυτα - Χελμός - Χιονοδρομικό Κέντρο
Σε πλαγιά του όρους Χελμού στα 750 μ. απλώνονται τα Καλάβρυτα. Τα όμορφα σπίτια, οι δρόμοι και τα πλατάνια δημιουργούν μια μεγάλη ήρεμη αγκαλιά. Λίγο έξω από το χωριό, πάνω σε βράχο είναι χτισμένο το ενετικό "Κάστρο της Ωριάς". Αξίζει να επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας το οποίο χτίστηκε το 961, βρίσκεται σε υψόμετρο 961 μέτρα και κάποτε είχε 961 μοναχούς. Από δω ακούστηκε το μήνυμα "Ελευθερία ή Θάνατος" και ξεκίνησε η επανάσταση των Ελλήνων το 1821. Άλλο ένα αξιοθέατο της περιοχής είναι το Μέγα Σπήλαιο, που χτίστηκε το 362 μ.Χ. σε υψόμετρο 1000 μέτρων με υπέροχη θέα. Ο ναός της μονής έχει ωραίες τοιχογραφίες, δάπεδο με μωσαϊκό και χάλκινη πόρτα με ανάγλυφες παραστάσεις.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού βρίσκεται 14 χιλ. από τα Καλάβρυτα, στον κυρίως όγκο του Χελμού, με δυο αναβατήρες προς ισάριθμα κτίρια και πίστες.